Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybkie, proste danie? Oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z kurczaka pod warzywną kołderką.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2241
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1355
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2112
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2241
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1355
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2112
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Ogórki kroję w drobną kostkę, paprykę oczyszczam z nasion, kroję również w drobną kostkę. Szynkę kroję w drobne paseczki. Dodaję majonez, ketchup i dokładnie mieszam
3. Ser żółty z warzywami układam po całej powierzchni na każdy kawałku mięsa. 4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C
5. Danie gotowe, podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. 6. Smacznego.