Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybkie, proste danie? Oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z kurczaka pod warzywną kołderką.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1451
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 509
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1451
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 509
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Ogórki kroję w drobną kostkę, paprykę oczyszczam z nasion, kroję również w drobną kostkę. Szynkę kroję w drobne paseczki. Dodaję majonez, ketchup i dokładnie mieszam
3. Ser żółty z warzywami układam po całej powierzchni na każdy kawałku mięsa. 4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C
5. Danie gotowe, podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. 6. Smacznego.