Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu danie na obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki utłuc, i wymieszać z drobno pokrojoną wędliną, jajkiem, mąką, śmietaną, masłem. Następnie dodać pestki dyni wcześniej uprażone na suchej patelni.
Przyprawić do smaku i wyrobić masę. Zwilżonymi dłoniami formować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 25 minut na złoty kolor. Podawać polane masełkiem z dodatkiem surówek lub sosem.