Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone gałuszki z pestkami dyni

Pieczone gałuszki z pestkami dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 2425 Ocena: 16073

Dodano:

Odsłon: 23743

Szybkie w wykonaniu danie na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki utłuc, i wymieszać z drobno pokrojoną wędliną, jajkiem, mąką, śmietaną, masłem. Następnie dodać pestki dyni wcześniej uprażone na suchej patelni.

  2. Przyprawić do smaku i wyrobić masę. Zwilżonymi dłoniami formować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Piec w temperaturze 200 stopni przez 25 minut na złoty kolor. Podawać polane masełkiem z dodatkiem surówek lub sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń