Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu danie na obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1082
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2875
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 968
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14704
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1082
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2875
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 968
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14704
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki utłuc, i wymieszać z drobno pokrojoną wędliną, jajkiem, mąką, śmietaną, masłem. Następnie dodać pestki dyni wcześniej uprażone na suchej patelni.
Przyprawić do smaku i wyrobić masę. Zwilżonymi dłoniami formować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 25 minut na złoty kolor. Podawać polane masełkiem z dodatkiem surówek lub sosem.