Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu danie na obiad.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 987
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1306
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 275
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6214
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 987
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1306
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 275
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6214
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki utłuc, i wymieszać z drobno pokrojoną wędliną, jajkiem, mąką, śmietaną, masłem. Następnie dodać pestki dyni wcześniej uprażone na suchej patelni.
Przyprawić do smaku i wyrobić masę. Zwilżonymi dłoniami formować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 25 minut na złoty kolor. Podawać polane masełkiem z dodatkiem surówek lub sosem.