Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem niedawno odkryłam walory zdrowotne i smakowe gęsiego smalcu. Jest jednym z najzdrowszych tłuszczów-oczywiście jedzony w rozsądnych ilościach. Więcej na jego temat możecie przeczytać w internecie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 218
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4291
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 218
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4291
Składniki
Kapustę sparzyć, ściąć gruby "nerw". Odmierzyć 6 szklanek rosołu lub bulionu. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać przepłukany ryż i gotować przez 8 minut na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Nakryć i odstawić by przestygł. Na gęsim smalcu zeszklić pokrojoną cebulę z boczkiem. . Ryż przełożyć do miski, dodać zmieloną łopatkę, zrumieniony boczek z cebulką, jajka i przyprawy. Wymieszać. Tak przygotowany farsz nakładać na liście i ciasno zwijać.Dno dużej formy (tej z wyposażenia piekarnika) posmarować cienko olejem. Układać gołąbki. Całość zalać sosem . Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać pokrojoną paprykę i obrane pomidory . Dusić do miękkości. Podlać wodą zmieszaną z keczupem. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Piec w piekarniku 1,5 godziny w tem. 165 stopni.