Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki w wersji wegetariańskiej
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 69
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5465
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2554
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 69
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5465
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2554
Składniki
1. do gotującej, osolonej wody wsypać ryż, gotować do miekkości, odcedzić na sitku, 2. pieczarki umyć, pokroić w plastry, na oleju poddusić posiekaną cebulę, wsypać pieczarki i startą na tarce, obrana marchew, dusić do miękkości, wymieszać z ryzem, doprawić do smaku solą i pieprzem, 3. posiekaną cebule poddusic na oleju, dodać obrane ze skórki pomidory, dusic aż warzywa sie rozgotują, dodać koncentrat, doprawić sola i pieprzem (ja zazwyczaj miksuję sos), 4. z kapusty delikatnie zdjąć wierzchnie liscie, zkroić gryby nerw, wrzucić do wrzątku, pogotować ok 1 min, wyjąć, wystudzić, na liscie kłaść nadzienie, zwijać gołąbki, ułozyć w formie, zalać sosem, piec w 180 st ok 90 min, smacznego