Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone gołąbki z warzywami

Pieczone gołąbki z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 393 Ocena: 5374

Dodano:

Odsłon: 7198

gołąbki w wersji wegetariańskiej

Składniki

  • kapusta biała
  • ryż 1 szkl
  • pieczarki 50 dag
  • marchew 1 szt
  • cebula 2 szt
  • por
  • olej
  • pomidory
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone gołąbki z warzywami

Przygotowanie

  1. 1. do gotującej, osolonej wody wsypać ryż, gotować do miekkości, odcedzić na sitku,
    2. pieczarki umyć, pokroić w plastry, na oleju poddusić posiekaną cebulę, wsypać pieczarki i startą na tarce, obrana marchew, dusić do miękkości, wymieszać z ryzem, doprawić do smaku solą i pieprzem,
    3. posiekaną cebule poddusic na oleju, dodać obrane ze skórki pomidory, dusic aż warzywa sie rozgotują, dodać koncentrat, doprawić sola i pieprzem (ja zazwyczaj miksuję sos),
    4. z kapusty delikatnie zdjąć wierzchnie liscie, zkroić gryby nerw, wrzucić do wrzątku, pogotować ok 1 min, wyjąć, wystudzić, na liscie kłaść nadzienie, zwijać gołąbki, ułozyć w formie, zalać sosem, piec w 180 st ok 90 min,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń