Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki w wersji wegetariańskiej
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Składniki
1. do gotującej, osolonej wody wsypać ryż, gotować do miekkości, odcedzić na sitku, 2. pieczarki umyć, pokroić w plastry, na oleju poddusić posiekaną cebulę, wsypać pieczarki i startą na tarce, obrana marchew, dusić do miękkości, wymieszać z ryzem, doprawić do smaku solą i pieprzem, 3. posiekaną cebule poddusic na oleju, dodać obrane ze skórki pomidory, dusic aż warzywa sie rozgotują, dodać koncentrat, doprawić sola i pieprzem (ja zazwyczaj miksuję sos), 4. z kapusty delikatnie zdjąć wierzchnie liscie, zkroić gryby nerw, wrzucić do wrzątku, pogotować ok 1 min, wyjąć, wystudzić, na liscie kłaść nadzienie, zwijać gołąbki, ułozyć w formie, zalać sosem, piec w 180 st ok 90 min, smacznego