Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone kotleciki po azjatycku przygotowywane są z mięsa wieprzowego. Oczywiście muszą być pełne aromatycznych i wyrazistych przypraw. Danie jest lekko pikantne, ale łatwo można regulować pikanterię poprzez dodawanie i odejmowanie imbiru. Nietypowym składnikiem jest tu z pewnością jabłko, które dodaje charakterystycznej słodyczy i kwaskowatości daniu.
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3604
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 185
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5592
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1158
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 467
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3604
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 185
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5592
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1158
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 467
Składniki
Przygotuj klopsiki. Jabłka zetrzyj na tarce, a cebule i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce i wyrób na jednolitą masę. Uformuj z niej kulki o objętości 2 łyżek stołowych i odkładaj je na bok.
Przygotuj sos. Czosnek i imbir bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W garnku lub misce wymieszaj mąkę z odrobiną bulionu. Następnie dodaj pozostałe składniki sosu i wszystko dobrze wymieszaj. Sos przelej do naczynia żaroodpornego. Włóż do niego także klopsiki.
Piekarnik nastaw na 180 st. Celsjusza. Danie piecz przez ok. 25 minut pod przykryciem. Następnie zdejmij pokrywkę i piecz całość przez kolejne 5 minut. Przez cały czas pieczenia co jakiś czas obracaj klopsiki.
Pieczone kotleciki po azjatycku podawaj na ciepło, z dodatkiem ryżu. Udekoruj je siekaną natką pietruszki i drobno pokrojoną papryczką chili.