Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone kotlety są zdrowsze od smażonych. Te są z dodatkiem płatków owsianych i dzięki temu też zyskują na wartości. Podane w sosie z rukoli i orzechów laskowych osiągają niepowtarzalny smak. Polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1123
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1123
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Składniki
Do mięsa dodać pokrojoną drobno w kostkę cebulę oraz przyprawę, jajko, płatki owsiane. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać przegotowanej, wystudzonej wody tyle, żeby masa nie była zbyt twarda. Wyrobić. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Układać w gęsiarce wysmarowanej olejem rzepakowym. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 min. Zdjąć przykrywę i jeszcze piec do zarumienienia ok. 10 min. Do miski blendera włożyć liście rukoli, orzechy laskowe, musztardę, miód, szczyptę soli i wlać olej lniany oraz sok z cytryny. Zmiksować na gładką masę. Gęstość sosu regulować ilością oleju. Kotlety polać sosem. Podać np. z ziemniakami i surówką. Smacznego.