Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 5123
Dodano: 17.08.2014
Odsłon: 89180
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Piers i watrobke zmielic w maszynie do miesa. Czosnek przecisnac przez praske, cukinie zetrzec na tarce o duzych oczkach, a cebule drobno posiekac- warzywa dodac do masy miesnej i dokladnie wymieszac. Dodac jajko, natke pietruszki i przyprawy, dodac make i dokladnie wymieszac lyzka.
Blache wylozyc papierem do pieczenia, posmarowac go olejem (najlepiej uzyc pedzelka). Mokrymi dlonmi z masy formowac kotleciki (masa nie jest tak gesta, jak przy tradycyjnych kotletach z miesa mielonego, ale powinna dawac sie formowac- jesli bedzie zbyt rzadka, dodac jeszcze troche maki). Delikatnie posmarowac je olejem i piec ok 15 minut w 180 stopniach- po tym czasie wyjac blache, odwrocic kotleciki na druga strone i dopiec do zrumienienia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Greg36 25 października 2015Zgłoś do usunięcia
LUDZIE czy na tym świecie istnieje TYLKO KURCZAK ??? Jest tyle innych wspaniałych mięs i o wiele lepszych niż te suche wióra :((( Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

bozka44 21 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
dodaje do ksiazki, super48 Kto głosował? | Odpowiedz

grklon 19 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis ale proszę, stosujcie polskie litery .50 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Już czuję jakie pyszne :)48 Kto głosował? | Odpowiedz

anulka12 18 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Ciekawa propozycja mielonych, oczywiście zabieram do zrobienia.48 Kto głosował? | Odpowiedz

lidka5x5 17 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy przepis :)))48 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 17 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe drobiowo - podrobowe kotleciki! :)47 Kto głosował? | Odpowiedz