Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone mielone zawijane w boczku

Pieczone mielone zawijane w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 1713

Dodano:

Odsłon: 3791

Niby banalne, ale z nutą szaleństwa. Kotlety mielone faszerowane serem twardym mozarella w otoczce z boczku. Bardzo smaczne i inne niż wszystkie.

Składniki

  • 0,5kg mięsa mielonego
  • 2 jaja
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • twardy ser mozarella
  • 10 plastrów wędzonego boczku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso mielone należy przyprawić solą i pieprzem, dodać jaja i bułkę tartą. Całość wymieszać. Uformować placuszki. W środek włożyć pasek sera. Zwinąć w podłużne kotleciki. Całość otoczyć plastrem boczku.

  2. Pieczemy 20 minut w 180st C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń