Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone pałki z kurczaka

Pieczone pałki z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 538 Ocena: 17325

Dodano:

Odsłon: 1542

Ulubiona potrawa mojej Julci to oczywiście pieczone pałki z kurczaka. Pachnące ziołami, soczyste kruche mięso i mojej małej do szczęście nie trzeba nic więcej.

Składniki

  • 4 -6 pałek z kurczaka
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • kilka gałązek świeżego oregano
  • kilka ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone pałki z kurczaka

Przygotowanie

  1. Pałki z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy solą i pieprzem. Przyprawione pałki układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy przekrojone na pół ząbki czosnku.

  2. Na mięso układamy gałązki tymianku i oregano.

  3. Kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 30 - 40 minut zależy od piekarnika.

  4. Pałki z kurczaka po upieczeniu podajemy z chlebem, surówką lub ulubionymi warzywami. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 19 marca 2018 ooo! taki zestaw ziol do miesa lubie najbardziej :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń