Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona potrawa mojej Julci to oczywiście pieczone pałki z kurczaka. Pachnące ziołami, soczyste kruche mięso i mojej małej do szczęście nie trzeba nic więcej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12399
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12399
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Składniki
Pałki z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy solą i pieprzem. Przyprawione pałki układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy przekrojone na pół ząbki czosnku.
Na mięso układamy gałązki tymianku i oregano.
Kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 30 - 40 minut zależy od piekarnika.
Pałki z kurczaka po upieczeniu podajemy z chlebem, surówką lub ulubionymi warzywami. Smacznego !!!