Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona potrawa mojej Julci to oczywiście pieczone pałki z kurczaka. Pachnące ziołami, soczyste kruche mięso i mojej małej do szczęście nie trzeba nic więcej.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3446
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3446
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Składniki
Pałki z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy solą i pieprzem. Przyprawione pałki układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy przekrojone na pół ząbki czosnku.
Na mięso układamy gałązki tymianku i oregano.
Kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 30 - 40 minut zależy od piekarnika.
Pałki z kurczaka po upieczeniu podajemy z chlebem, surówką lub ulubionymi warzywami. Smacznego !!!