Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pałki z kurczaka z ziemniakami
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1311
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1112
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1311
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1112
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
Kurczaka natrzeć przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wysmarować olejem i odstawić na kilka godzin do lodówki. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa oraz mięso ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym lub blaszce do pieczenia. ( Najlepiej żeby nie leżały jedno na drugim.). Warzywa doprawić solą oraz pieprzem. Wkładamy pod przykryciem do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni na 45 minut oraz na kolejne 30 minut bez przykrycia. ( wyciągamy gdy mięso i warzywa będą miękkie). Smacznego!