Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki warzywne z piekarnika to fajny sposób na pyszne i zdrowe danie. Na moim stole tym razem pikantne z kapustą.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1545
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231952
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1545
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231952
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Składniki
Ziemniaki ścieramy bardzo drobno. Odstawiamy na 5 minut, odlewamy nadmiar wody. Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce, na grubszych oczkach. Mieszamy warzywa, dodajemy do nich jajka, olej, mąkę, kaszę i przyprawy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy z masy kotlety.
Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut, w połowie obracamy. Placki podajemy z ulubionym sosem.