Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne podudzia, pałki kurczaka, smaczny obiad dla całej rodziny
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 30
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 30
Składniki
czynności wstępne: mięso myjemy, oczyszczamy i przyprawiamy ziołami oraz solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na min. godzinę
przygotowanie mięsa do pieczenia: udka lekko przyrumieniamy z obu stron na patelni na oleju w tym czasie przygotowujemy naczynie do zapiekania, smarujemy olejem i nagrzewamy piekarnik do 200 st. C udka układamy naprzemiennie w naczyniu dodajemy ok 0,75 szkl wody lub bulionu naczynie przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i wkładamy do piekarnika po ok 30 min zmniejszamy temp na 180 i piekę 1 godz. na sam koniec ściągamy pokrywkę/ folię i na termoobiegu przyrumieniamy mięso przez 5-10 min.