Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne podudzia, pałki kurczaka, smaczny obiad dla całej rodziny
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 913
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 228
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 913
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 228
Składniki
czynności wstępne: mięso myjemy, oczyszczamy i przyprawiamy ziołami oraz solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na min. godzinę
przygotowanie mięsa do pieczenia: udka lekko przyrumieniamy z obu stron na patelni na oleju w tym czasie przygotowujemy naczynie do zapiekania, smarujemy olejem i nagrzewamy piekarnik do 200 st. C udka układamy naprzemiennie w naczyniu dodajemy ok 0,75 szkl wody lub bulionu naczynie przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i wkładamy do piekarnika po ok 30 min zmniejszamy temp na 180 i piekę 1 godz. na sam koniec ściągamy pokrywkę/ folię i na termoobiegu przyrumieniamy mięso przez 5-10 min.