Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone w rękawie podudzia z indyka razem z ziemniakami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4329
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11748
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5558
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13838
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4329
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11748
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5558
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13838
Składniki
Wymyte, osuszone podudzia nacieramy przyprawą do indyka, wkładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na noc.
Na drugi podudzia wkładamy do rękawa do pieczenia, dodajemy pokrojone w kawałki ziemniaki obtoczone przyprawami. Rękaw zawiązujemy z obu stron, robimy kilka dziurek wykałaczką lub igłą. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza około 90 minut.
Upieczone podudzia z ziemniakami podajemy z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!!!