Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone w rękawie podudzia z indyka razem z ziemniakami.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10058
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10058
Składniki
Wymyte, osuszone podudzia nacieramy przyprawą do indyka, wkładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na noc.
Na drugi podudzia wkładamy do rękawa do pieczenia, dodajemy pokrojone w kawałki ziemniaki obtoczone przyprawami. Rękaw zawiązujemy z obu stron, robimy kilka dziurek wykałaczką lub igłą. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza około 90 minut.
Upieczone podudzia z ziemniakami podajemy z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!!!