Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone skrzydełka w ketchupie i majonezie
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
W misce przygotować marynatę. Przełożyć ketchup, majonez oraz czosnek. Kolejno dodać sól, pieprz, paprykę słodką. Wszystko razem wymieszać. Skrzydełka umyć i osuszyć z nadmiaru wody. Dokładnie wymieszać w marynacie. Odstawić na minimum godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc. Skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni. Skrzydełka pieczemy ok. 60 minut. Ostatnie 10 minut pieczemy bez przykrycie aby mięso ładnie się zarumieniło. Smacznego!