Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniałego pieczonego indyka, w pysznej i szybkiej marynacie. Jest to idealna potrawa na stół świąteczny. Życzę Wszystkim smacznego, Wesołych Świąt i zapraszam serdecznie na szybki film z przepisem.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 585
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 74
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1417
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3907
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 477
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 585
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 74
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1417
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3907
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 477
Składniki
Przepis jest naprawdę szybki, przez co nie zmęczycie się za bardzo podczas jego przyrządzania i będziecie mieć czas na inne rzeczy. Na początku zrobimy szybką marynatę, przygotujcie sobie większą miskę, do miski, wrzucamy majonez, wlewamy wodę i resztę przypraw z listy, dokładnie mieszamy i gotowe. Następnie mięso należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą i przełożyć do miski z marynatą, dokładnie natrzeć i odstawić w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny pod przykryciem aby marynata wniknęła w mięso. Oczywiście można marynować takie uda nawet 24 godziny. Po 2-3 godzina zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, Rozgrzewamy piekarnik do 250 stopni, góra dół bez termoobiegu, gdy osiągniemy zadaną temperaturę wkładamy mięso do piekarnika i pieczemy 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę na 190 stopni i pieczemy kolejne 70 minut. Uda pieczemy bez przykrycia. Gotowe!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim Wesołych Świąt :-)