Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone na patelni kacze udka i pierś, wcześniej marynowane w przyprawach, podane z ziemniakami, duszonymi pieczarkami z cebulką i marynowanym ogórkiem.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 23
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4171
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 23
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4171
Składniki
Wymyte, oczyszczone kawałki kaczki nacieramy przyprawami i odstawiamy na 1-2 godziny żeby przeszły przyprawami. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu kilkakrotnie podlewając wodą. Smażymy na małym ogniu do zarumienienia się mięsa oraz do jego miękkości.
Na drugiej patelni dusimy przyprawione solą i pieprzem pieczarki z cebulą. W międzyczasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kawałki kaczki podajemy z ziemniakami, pieczarkami i marynowanym ogórkiem. Smacznego !!!