Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone na patelni kacze udka i pierś, wcześniej marynowane w przyprawach, podane z ziemniakami, duszonymi pieczarkami z cebulką i marynowanym ogórkiem.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 293
Królowa grilla :)
Odsłon: 80
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 71
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 293
Królowa grilla :)
Odsłon: 80
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 71
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Wymyte, oczyszczone kawałki kaczki nacieramy przyprawami i odstawiamy na 1-2 godziny żeby przeszły przyprawami. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu kilkakrotnie podlewając wodą. Smażymy na małym ogniu do zarumienienia się mięsa oraz do jego miękkości.
Na drugiej patelni dusimy przyprawione solą i pieprzem pieczarki z cebulą. W międzyczasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kawałki kaczki podajemy z ziemniakami, pieczarkami i marynowanym ogórkiem. Smacznego !!!