Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza wersja pieczonych ziemniaków przy których chowają się wszystkie frytki !
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67889
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1939
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67889
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1939
Składniki
Gotujemy ziemniaki. W międzyczasie przygotowujemy marynatę: 6 łyżek oleju słonecznikowego łączymy z 3 łyżkami masła, dodajemy łyżeczkę papryki, wędzonej i słodkiej, jeśli ktoś lubi, ostrej, cebule suszoną, przeciśnięty czosnek, pieprz, sól oraz zioła. Paprykę można zastąpić ajwarem. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Lekko ugotowane ziemniaki kroimy w kostkę, łączymy z marynatą z lodówki i wstawiamy do piekarnika do zarumienienia. Piekę je w 180 stopniach przez ok. godzinę. Smacznego :)