Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zapiekane ziemniaki, faszerowane serem oraz zawinięte boczkiem Ziemniaczki tak pyszne, że żałuję że nie upiekłam ich więcej! Zaskocz rodzinę i bliskich extra sposobem na podanie ziemniaka;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 114
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki gotować w osolonej wodzie ok 25 minut. Ziemniaki nie gotować całkiem na miękko. Ser pokroić w plastry, w zależności od wielkości ziemniaków można plastry sera przekroić na pół. Marynata: Masło rozpuścić i lekko ostudzić dodać paprykę, zioła prowansalskie, czosnek sól oraz pieprz do smaku. Całość wymieszać. Przestudzone ziemniaki przeroić wzdłuż (zrobić na środku nacięcie), włożyć tam plaster sera i owinąć boczkiem. Gotowe owinięte ziemniaki posmarować przygotowaną wcześniej marynatą, wyłożyć na żaroodporne naczynie i piec w piekarniku ok 30 minut w 180C. W zależności od piekarnika ziemniaki pieczemy aż boczek będzie miał chrupiącą skórkę. Danie szybkie, łatwe oraz bardzo pyszne!! Ziemniaki można podawać jako dodatek do obiadu lub serwować na różnych imprezach. Smacznego :)