Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zapiekane ziemniaki, faszerowane serem oraz zawinięte boczkiem Ziemniaczki tak pyszne, że żałuję że nie upiekłam ich więcej! Zaskocz rodzinę i bliskich extra sposobem na podanie ziemniaka;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8517
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8517
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 562
Składniki
Ziemniaki gotować w osolonej wodzie ok 25 minut. Ziemniaki nie gotować całkiem na miękko. Ser pokroić w plastry, w zależności od wielkości ziemniaków można plastry sera przekroić na pół. Marynata: Masło rozpuścić i lekko ostudzić dodać paprykę, zioła prowansalskie, czosnek sól oraz pieprz do smaku. Całość wymieszać. Przestudzone ziemniaki przeroić wzdłuż (zrobić na środku nacięcie), włożyć tam plaster sera i owinąć boczkiem. Gotowe owinięte ziemniaki posmarować przygotowaną wcześniej marynatą, wyłożyć na żaroodporne naczynie i piec w piekarniku ok 30 minut w 180C. W zależności od piekarnika ziemniaki pieczemy aż boczek będzie miał chrupiącą skórkę. Danie szybkie, łatwe oraz bardzo pyszne!! Ziemniaki można podawać jako dodatek do obiadu lub serwować na różnych imprezach. Smacznego :)