Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna nasza miłości <3 Ziemniaki, cebula i zsiadłe mleko <3
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9568
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9568
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Składniki
Cebule obieramy, kroimy na centymetrowe krążki, które oprószamy solą. Układamy na blaszce do pieczenia (najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia). Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki (około 5mm), mieszamy z olejem, solą i pieprzem. Również rozkładamy na blaszce do pieczenia. Całość pieczemy 15 min. w temp. 200°C , następnie kolejny kwadrans w tej samej temperaturze, tylko z termoobiegiem. Podajemy z mlekiem.