Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna nasza miłości <3 Ziemniaki, cebula i zsiadłe mleko <3
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1094
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1094
Składniki
Cebule obieramy, kroimy na centymetrowe krążki, które oprószamy solą. Układamy na blaszce do pieczenia (najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia). Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki (około 5mm), mieszamy z olejem, solą i pieprzem. Również rozkładamy na blaszce do pieczenia. Całość pieczemy 15 min. w temp. 200°C , następnie kolejny kwadrans w tej samej temperaturze, tylko z termoobiegiem. Podajemy z mlekiem.