Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczonka pomidorowa z kiełbasą

Pieczonka pomidorowa z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2442 Ocena: 16377

Dodano:

Odsłon: 305

Rozgrzewające i smaczne danie na obiad.

Składniki

  • Pomidory mięsiste ½ kg
  • Parówki wieprzowe cienkie ½ kg
  • Ziemniaki ½ kg
  • Dynia ½ kg
  • Tymianek świeży 1 pęczek
  • Listek laurowy 4 szt.
  • Bulion warzywny 1/3 szklanki(może być z kostki)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Chili do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczonka pomidorowa z kiełbasą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki, dynię obrać i pokroić w grubszą kostkę. Ułożyć w przygotowanej formie żaroodpornej, dodać pokrojone na ćwiartki pomidory. Posypać przyprawami do smaku, dodać listki laurowe. Całość posypać tymiankiem, ułożyć parówki, zalać bulionem i przykryć. Piec w temperaturze 200 stopni około 60 minut. Podawać na ciepło z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń