Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd pamiętam robiło się je u mnie w domu. Najlepiej smakują z żeliwnego garnka zawieszonego nad ogniskiem i wyłożonego liśćmi kapusty. U nas przełożono to na warunki gotowania na gazie. W sumie i tak smakują z dodatkiem maślanki czy kefiru super choć może tak nie wyglądają:-))
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4741
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4741
Składniki
Ziemniaki, buraka i obie cebule obieramy i myjemy. Do większego garnka kroimy najpierw w grubsze plastry połowę ziemniaków solimy je i pieprzymy. Na to wykładamy pokrojoną w piórka cebulę.
Następnie wykładamy warstwę buraków
Na koniec przychodzi kiełbaska i reszta ziemniaków którą również solimy i pieprzymy. Stawiamy na średni ogień podlewamy szklanka wody, przykrywamy pokrywką i dusimy około 35 - 40 minut. Wszystko zależy od ziemniaków. Co jakiś czas ściągamy przykrywkę i podrzucamy delikatnie zawartość garnka aby składniki się wymieszały. Faktem jest iż lubią się przypalać więc trzeba pilnować lub wyłożyć dno liśćmi kapusty. Dodatkowo można również dać dobrze uwędzony boczek:-)) Podajemy ze szklanką maślanki.