Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd pamiętam robiło się je u mnie w domu. Najlepiej smakują z żeliwnego garnka zawieszonego nad ogniskiem i wyłożonego liśćmi kapusty. U nas przełożono to na warunki gotowania na gazie. W sumie i tak smakują z dodatkiem maślanki czy kefiru super choć może tak nie wyglądają:-))
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Ziemniaki, buraka i obie cebule obieramy i myjemy. Do większego garnka kroimy najpierw w grubsze plastry połowę ziemniaków solimy je i pieprzymy. Na to wykładamy pokrojoną w piórka cebulę.
Następnie wykładamy warstwę buraków
Na koniec przychodzi kiełbaska i reszta ziemniaków którą również solimy i pieprzymy. Stawiamy na średni ogień podlewamy szklanka wody, przykrywamy pokrywką i dusimy około 35 - 40 minut. Wszystko zależy od ziemniaków. Co jakiś czas ściągamy przykrywkę i podrzucamy delikatnie zawartość garnka aby składniki się wymieszały. Faktem jest iż lubią się przypalać więc trzeba pilnować lub wyłożyć dno liśćmi kapusty. Dodatkowo można również dać dobrze uwędzony boczek:-)) Podajemy ze szklanką maślanki.