Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany łosoś cieszy zarówno oczy jak i podniebienie. Zimową porą cytrusy smakują najlepiej więc to danie idealnie wpisze się w świąteczne menu.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35940
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 321
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35940
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 321
Składniki
Kawałki łososia nacinamy, tak by kształtem przypominały łódeczki. Każdy kawałek solimy i pieprzymy. Masło, koperek i skórkę z cytryny miksujemy w malakserze. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po łyżce masła wkładamy w nacięcia zrobione w kawałkach łososia. Pieczemy około 15 minut w 200°C. W czasie, gdy ryba się piecze należy przygotować sałatkę. Obrane awokado kroimy w półplasterki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Grejpfruta obieramy i filetujemy. Cebulę cienko kroimy. Dodajemy pestki granatu i posiekaną natkę pietruszki. Skrapiamy olejem. Delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Na talerzach układamy porcję sałatki, a na niej kawałki ryby. Dodatkowo możemy podać z kuleczkami ziemniaczanymi, pieczonymi ćwiartkami ziemniaków lub z perłowym kuskus.