Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony filet z indyka może być doskonałym daniem obiadowym, a pokrojony w cieniutkie plasterki będzie pyszną domową wędliną do kanapek.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 76
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 76
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Fileta myjemy i osuszamy. Wszystkie składniki marynaty razem mieszamy i nacieramy dokładnie mięso. Wkładamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin, aby mięso przeszło marynatą. Fileta wkładamy do brytfanki i przykrywamy. Pieczemy ok. 60 minut w temp. 200°C, następnie odkrywamy, zmniejszamy temperaturę do 180°C i pieczemy ok. 20 min. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Smacznego!