Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pełne aromatu. Mięso soczyste. Warto się skusić.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4942
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13769
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3238
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4942
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13769
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3238
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1047
Składniki
Filet z indyka umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie natrzeć go oliwą i obtoczyć w marynacie. Umieścić w torebce do pieczenia. Torebkę z filetem umieścić na blaszce i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. na 45-50 minut. Po tym czasie sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie skropić je oliwą i posypać solą oraz bazylią. Blaszkę z ziemniakami wsunąć do piekarnika na niższą półkę. Piec w tym samym czasie co mięso w 200 st. C przez 30 min. Sprawdzić widelcem czy są upieczone.