Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pełne aromatu. Mięso soczyste. Warto się skusić.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
Filet z indyka umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie natrzeć go oliwą i obtoczyć w marynacie. Umieścić w torebce do pieczenia. Torebkę z filetem umieścić na blaszce i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. na 45-50 minut. Po tym czasie sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie skropić je oliwą i posypać solą oraz bazylią. Blaszkę z ziemniakami wsunąć do piekarnika na niższą półkę. Piec w tym samym czasie co mięso w 200 st. C przez 30 min. Sprawdzić widelcem czy są upieczone.