Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wersja grosa zawiera mniej tłuszczu niż tradycyjna, nie ustępując jej przy tym smakiem. Podstawą mojego gyrosa jest bogate w białko i niskokaloryczne mięso z indyka.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 713
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2997
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 534
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 713
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2997
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 534
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
Do miski wlać olej i keczup, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy, a następnie mięso. Całość dokładnie wymieszać, żeby marynata pokryła mięso. Wstawić do lodówki na godzinę lub dłużej (najlepiej na całą noc).
Po upływie czasu marynowania umieścić mięso w rękawie do pieczenia. Rękaw delikatnie nakłuć, spiąć klipsem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. przez ok. 30 minut. Następnie wyjąć naczynie z piekarnika, ostrożnie rozciąć rękaw i przełożyć mięso bezpośrednio do naczynia. Piec jeszcze ok. 15 minut.