Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wersja grosa zawiera mniej tłuszczu niż tradycyjna, nie ustępując jej przy tym smakiem. Podstawą mojego gyrosa jest bogate w białko i niskokaloryczne mięso z indyka.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11862
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11862
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
Do miski wlać olej i keczup, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy, a następnie mięso. Całość dokładnie wymieszać, żeby marynata pokryła mięso. Wstawić do lodówki na godzinę lub dłużej (najlepiej na całą noc).
Po upływie czasu marynowania umieścić mięso w rękawie do pieczenia. Rękaw delikatnie nakłuć, spiąć klipsem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. przez ok. 30 minut. Następnie wyjąć naczynie z piekarnika, ostrożnie rozciąć rękaw i przełożyć mięso bezpośrednio do naczynia. Piec jeszcze ok. 15 minut.