Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne danie z wyjątkowego mięsa. Pieczony królik w cebuli z pewnością zachwyci smakiem i aromatem waszych domowników i gości. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych składników. Zobaczcie, jakie to proste!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2499
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1887
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1637
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1579
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2499
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1887
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1637
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1579
Składniki
Łopatkę z królika przekładamy do miski, nacieramy octem, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Na drugi dzień mięso wyjmujemy z lodówki. Nacieramy solą i pieprzem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Słoninę kroimy na cienkie paseczki i układamy na łopatce. Dodajemy liście laurowe, ziarna pieprzu.
Łopatkę z królika pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu, aż zmięknie.
Następnie wyjmujemy łopatkę z królika z piekarnika. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy na małe kawałki i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy świeże zioła tj.: tymianek i rozmaryn. Królika pieczemy przez kolejne 20 minut.
Upieczonego królika podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.