Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...mięsko dla wrażliwych brzuszków ;-)
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 557
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 557
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
Składniki
Królika kroję na porcję,nacieram solą i pieprzem...odstawiam do lodówki. Po ok 2 godzinach przekładam mięsko do naczynia żaroodpornego-podlewam wodą i olejem.Wstawiam do nagrzanego piekarnika (170) i piekę ok 2 godzin.
Czasami robię sos pieczarkowy: podsmażam cebulkę i pieczarki,wlewam wodę,wsypuję posiekaną natkę.Zaprawiam mąką i śmietaną.Doprawiam solą i pieprzem...ale wtedy nie jest to wersja lekkostrawna ;-)