Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...mięsko dla wrażliwych brzuszków ;-)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 81
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1128
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 81
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1128
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Składniki
Królika kroję na porcję,nacieram solą i pieprzem...odstawiam do lodówki. Po ok 2 godzinach przekładam mięsko do naczynia żaroodpornego-podlewam wodą i olejem.Wstawiam do nagrzanego piekarnika (170) i piekę ok 2 godzin.
Czasami robię sos pieczarkowy: podsmażam cebulkę i pieczarki,wlewam wodę,wsypuję posiekaną natkę.Zaprawiam mąką i śmietaną.Doprawiam solą i pieprzem...ale wtedy nie jest to wersja lekkostrawna ;-)