Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...mięsko dla wrażliwych brzuszków ;-)
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 138
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2457
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 138
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2457
Składniki
Królika kroję na porcję,nacieram solą i pieprzem...odstawiam do lodówki. Po ok 2 godzinach przekładam mięsko do naczynia żaroodpornego-podlewam wodą i olejem.Wstawiam do nagrzanego piekarnika (170) i piekę ok 2 godzin.
Czasami robię sos pieczarkowy: podsmażam cebulkę i pieczarki,wlewam wodę,wsypuję posiekaną natkę.Zaprawiam mąką i śmietaną.Doprawiam solą i pieprzem...ale wtedy nie jest to wersja lekkostrawna ;-)