Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9640
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9640
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą.
Marynata - oliwę połączyć z bazylią , majerankiem, zgniecionym czosnkiem,pieprzem. Następnie całego kurczaka dokładnie wysmarować przyrządzona marynatą.
Kurczaka na całą noc schować do lodówki.
Kurczaka nadziać na butelkę i wstawić do naczynia żaroodpornego. W zależności co kto lubi butelkę można napełnić piwem winem wodą w odpowiedniej proporcji.
Kurczaka o takiej masie piec ok 2 godzin w temperaturze 170 - 180 stopni C polewając ok 3 razy sosem własnym.
W moim przypadku kurczaka podałem z sałatką grecką, którą przyrządziłem wcześniej. Smacznego.