Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3964
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3964
Składniki
kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą.
Marynata - oliwę połączyć z bazylią , majerankiem, zgniecionym czosnkiem,pieprzem. Następnie całego kurczaka dokładnie wysmarować przyrządzona marynatą.
Kurczaka na całą noc schować do lodówki.
Kurczaka nadziać na butelkę i wstawić do naczynia żaroodpornego. W zależności co kto lubi butelkę można napełnić piwem winem wodą w odpowiedniej proporcji.
Kurczaka o takiej masie piec ok 2 godzin w temperaturze 170 - 180 stopni C polewając ok 3 razy sosem własnym.
W moim przypadku kurczaka podałem z sałatką grecką, którą przyrządziłem wcześniej. Smacznego.