Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35846
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1248
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1773
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35846
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1248
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1773
        
        
                Składniki
kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą.
Marynata - oliwę połączyć z bazylią , majerankiem, zgniecionym czosnkiem,pieprzem. Następnie całego kurczaka dokładnie wysmarować przyrządzona marynatą.
Kurczaka na całą noc schować do lodówki.
Kurczaka nadziać na butelkę i wstawić do naczynia żaroodpornego. W zależności co kto lubi butelkę można napełnić piwem winem wodą w odpowiedniej proporcji.
Kurczaka o takiej masie piec ok 2 godzin w temperaturze 170 - 180 stopni C polewając ok 3 razy sosem własnym.
W moim przypadku kurczaka podałem z sałatką grecką, którą przyrządziłem wcześniej. Smacznego.