Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka, soczyste mięso i aromatyczne nadzienie....
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10111
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1861
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3957
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10111
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1861
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3957
Składniki
Kurczaka natrzeć solą i pieprzem, odstawić na pół godziny.
Cebulę i czosnek obrać, z papryki usunąć nasiona, z kiełbasy zdjąć flak. Wszystko włożyć do blendera i zmiksować do grudkowatej konsystencji. Dodać jajko, tartą bułkę i przyprawy, dokładnie wymieszać.
Skórę nad piersiami kurczaka poluzować i w powstałą kieszeń nałożyć farsz.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Kurczaka ułożyć w brytfance, przykryć folią aluminiową. Piec przez 1,5 godziny. Po tym czasie zdjąć folię, piec kolejne 20-30 minut aby skórka była chrupiąca.