Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka, soczyste mięso i aromatyczne nadzienie....
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5951
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9020
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8358
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5738
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5951
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9020
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8358
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5738
Składniki
Kurczaka natrzeć solą i pieprzem, odstawić na pół godziny.
Cebulę i czosnek obrać, z papryki usunąć nasiona, z kiełbasy zdjąć flak. Wszystko włożyć do blendera i zmiksować do grudkowatej konsystencji. Dodać jajko, tartą bułkę i przyprawy, dokładnie wymieszać.
Skórę nad piersiami kurczaka poluzować i w powstałą kieszeń nałożyć farsz.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Kurczaka ułożyć w brytfance, przykryć folią aluminiową. Piec przez 1,5 godziny. Po tym czasie zdjąć folię, piec kolejne 20-30 minut aby skórka była chrupiąca.