Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatycznego i delikatnego, czosnkowo - maślanego łososia pieczonego na polskich warzywach z kminkiem i lubczykiem.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6694
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2243
Królowa grilla :)
Odsłon: 1701
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6694
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2243
Królowa grilla :)
Odsłon: 1701
Składniki
Paprykę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Tak pokrojone warzywa skrapiamy olejem rzepakowym, oprószamy solą do smaku oraz dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mielony kminek i lubczyk. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z łososia odcinamy skórę i dzielimy go na filety, które oprószamy solą i przyprawą - czosnek staropolski.
Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie masłem, wykładamy na dno wcześniej przygotowane warzywa, na których układamy filety z łososia. Na każdym kawałki ryby układamy plaster masła. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i zapiekamy około 25 minut.
Życzę smacznego! :)