Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatycznego i delikatnego, czosnkowo - maślanego łososia pieczonego na polskich warzywach z kminkiem i lubczykiem.
Schab nadziewany kiełbasą to doskonały przepis na świąteczne lub okazjonalne...
Odsłon: 111
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 110
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 137
Schab nadziewany kiełbasą to doskonały przepis na świąteczne lub okazjonalne...
Odsłon: 111
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 110
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 137
Składniki
Paprykę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Tak pokrojone warzywa skrapiamy olejem rzepakowym, oprószamy solą do smaku oraz dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mielony kminek i lubczyk. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z łososia odcinamy skórę i dzielimy go na filety, które oprószamy solą i przyprawą - czosnek staropolski.
Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie masłem, wykładamy na dno wcześniej przygotowane warzywa, na których układamy filety z łososia. Na każdym kawałki ryby układamy plaster masła. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i zapiekamy około 25 minut.
Życzę smacznego! :)