Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może tradycyjnie ryb nie podaje się na Wielkanoc, ale u mnie goszczą także w to Święto. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10144
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2764
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1880
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 725
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3988
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10144
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2764
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1880
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 725
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3988
Składniki
Rybę oczyściłam z łusek- można też użyć filetów, wtedy ości nie będzie. Obsypałam ją przyprawami i zostawiłam na parę godzin. Białą część pora poddusiłam w osolonej wodzie. Doprawiłam go pieprzem i gałką muszkatołową. Po lekkim ostudzeniu dodałam kubeczek śmietany.
Rybę ułożyłam w półmisku do zapiekania i zalałam sosem porowo- śmietanowym. Piekłam około 30 minut- zawsze można zerknąć i rozchylić kawałek mięsa. Słodkawy por i kwaskowa śmietaną świetnie komponują się z rybą.
:D
Smacznego :)