Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może tradycyjnie ryb nie podaje się na Wielkanoc, ale u mnie goszczą także w to Święto. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 477
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3782
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 477
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3782
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Składniki
Rybę oczyściłam z łusek- można też użyć filetów, wtedy ości nie będzie. Obsypałam ją przyprawami i zostawiłam na parę godzin. Białą część pora poddusiłam w osolonej wodzie. Doprawiłam go pieprzem i gałką muszkatołową. Po lekkim ostudzeniu dodałam kubeczek śmietany.
Rybę ułożyłam w półmisku do zapiekania i zalałam sosem porowo- śmietanowym. Piekłam około 30 minut- zawsze można zerknąć i rozchylić kawałek mięsa. Słodkawy por i kwaskowa śmietaną świetnie komponują się z rybą.
:D
Smacznego :)