Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może tradycyjnie ryb nie podaje się na Wielkanoc, ale u mnie goszczą także w to Święto. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 552
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1000
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2723
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 552
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1000
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2723
Składniki
Rybę oczyściłam z łusek- można też użyć filetów, wtedy ości nie będzie. Obsypałam ją przyprawami i zostawiłam na parę godzin. Białą część pora poddusiłam w osolonej wodzie. Doprawiłam go pieprzem i gałką muszkatołową. Po lekkim ostudzeniu dodałam kubeczek śmietany.
Rybę ułożyłam w półmisku do zapiekania i zalałam sosem porowo- śmietanowym. Piekłam około 30 minut- zawsze można zerknąć i rozchylić kawałek mięsa. Słodkawy por i kwaskowa śmietaną świetnie komponują się z rybą.
:D
Smacznego :)