Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może tradycyjnie ryb nie podaje się na Wielkanoc, ale u mnie goszczą także w to Święto. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 157
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18696
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 728
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 157
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18696
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 728
Składniki
Rybę oczyściłam z łusek- można też użyć filetów, wtedy ości nie będzie. Obsypałam ją przyprawami i zostawiłam na parę godzin. Białą część pora poddusiłam w osolonej wodzie. Doprawiłam go pieprzem i gałką muszkatołową. Po lekkim ostudzeniu dodałam kubeczek śmietany.
Rybę ułożyłam w półmisku do zapiekania i zalałam sosem porowo- śmietanowym. Piekłam około 30 minut- zawsze można zerknąć i rozchylić kawałek mięsa. Słodkawy por i kwaskowa śmietaną świetnie komponują się z rybą.
:D
Smacznego :)