Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Przepis dnia
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 915
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 909
Przepis dnia
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 915
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 909
Składniki
Rybę umyć, podzielić na dwie porcje, posolić z wierzchu. Wymieszać składniki panierki i obtoczyć w niej wierzch ryby i boki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nastawić piekarnik na 200 st. C i piec 20-30 minut w zależności od grubości fileta. W międzyczasie przygotować makaron z cykinii ( kupiłam za niewielkie pieniądze w sklepie strugaczkę do robienia makaronu z warzyw). Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oliwy, dodać ząbek czosnku, dodać makaron z cukinii, posolić, popieprzyć i wymieszać. Zdjąć z ognia. Ogórka pociąć w plastry i doprawić solą i pieprzem oraz oliwą. Wykładać na talerze i podawać z cząstką cytryny.