Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ziemniaki z zapiekanym w piekarniku łososiem oraz warzywami
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9142
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9142
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Pomidorki koktajlowe przekrawamy wzdłuż na pół, cukinię kroimy w plastry, przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy oliwą o smaku bazylii i pomidorów (robię to na oko, tak by pokryć dokładnie warzywa), dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku , następnie dodajemy oregano i tymianek, sól i pieprz , dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 - 15 min do lodówki. Łososia opruszamy solą i pieprzem , polewamy sokiem z cytryny. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni , zapiekamy warzywa ok. 15 do 20 min z funkcją góra - dół, po 5- minutach dokładamy na dolną blachę łososia. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło i wstrząsamy delikatnie parę razy garnkiem. Smacznego :)