Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1103
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2035
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 484
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1103
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2035
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 484
Składniki
Białą część pora pokroić w półplasterki. Dokładnie wypłukać. Odwirować, albo osuszyć na sicie. Do pokrojonego pora i szpinaku dodać majonez, czosnek staropolski - czosnek, majeranek, kminek, szczypiorek, koperek, kolendra i sól do smaku. Wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Łososia umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na poduszce z pora i szpinaku. Na rybie poukładać kawałki cytryny. Dodać jeszcze małe pomidorki. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Rybę podawać ciepłą np z ziemniakami, surówką. Smacznego.