Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26021
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 89
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny...
Odsłon: 9030
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 354
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26021
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 89
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny...
Odsłon: 9030
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 354
Składniki
Białą część pora pokroić w półplasterki. Dokładnie wypłukać. Odwirować, albo osuszyć na sicie. Do pokrojonego pora i szpinaku dodać majonez, czosnek staropolski - czosnek, majeranek, kminek, szczypiorek, koperek, kolendra i sól do smaku. Wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Łososia umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na poduszce z pora i szpinaku. Na rybie poukładać kawałki cytryny. Dodać jeszcze małe pomidorki. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Rybę podawać ciepłą np z ziemniakami, surówką. Smacznego.