Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z kiełbaską, pieczarkami i warzywami, zapiekany z serem. Pyszny i prosty obiad.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14359
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19476
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14359
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19476
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13145
Składniki
Kiełbaskę, pieczarki, brokuła, cebulę i oliwki kroimy dowolnie. Używamy patelni, którą można potem włożyć do piekarnika. Na oleju przesmażamy kiełbaskę. Dodajemy cebulę, pieczarki, brokuła, oliwki i kukurydzę. Trzymamy pod przykryciem, na małym ogniu, często mieszając. Kiedy cebula będzie szklista, a kiełbaska ładnie obsmażona, dodajemy przyprawę gyros i sos pomidorowy. Zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar sosu.
Ser żółty kroimy lub ścieramy. Jajka mieszamy trzepaczką z mlekiem. Dodajemy bułkę tartą i połowę sera. Mieszamy. Masą jajeczną zalewamy warzywa z kiełbaską. Na górę wysypujemy resztę sera.
Omlet pieczemy w 200 stopniach przez 15-20 minut.