Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany pstrąg jest wyjątkowo aromatyczny i delikatny
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456824
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1229
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2098
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 506
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456824
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1229
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2098
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 506
Składniki
Fileta pstrąga oprószyłam solą, pieprzem, suszoną natką pietruszki (niestety, tylko taką miałam) i natarłam jednym małym wyciśniętym ząbkiem czosnku. Pstrąga koniecznie trzeba piec ze skórą, ponieważ jego mięsko jest tak delikatne, że mogłoby się rozpaść podczas pieczenia lub później jedzenia. Zawinęłam rybę w folię aluminiową. W międzyczasie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni od 30 minut piekły się już ziemniaki pokrojone w kształt frytek. Dołożyłam aluminiowe zawiniątka i piekłam jeszcze 15 minut. Podałam z pieczarkami usmażonymi z cebulą z dużą ilością pieprzu.