Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 7289
Dodano: 05.08.2012
Odsłon: 9632
Fileta pstrąga oprószyłam solą, pieprzem, suszoną natką pietruszki (niestety, tylko taką miałam) i natarłam jednym małym wyciśniętym ząbkiem czosnku. Pstrąga koniecznie trzeba piec ze skórą, ponieważ jego mięsko jest tak delikatne, że mogłoby się rozpaść podczas pieczenia lub później jedzenia. Zawinęłam rybę w folię aluminiową. W międzyczasie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni od 30 minut piekły się już ziemniaki pokrojone w kształt frytek. Dołożyłam aluminiowe zawiniątka i piekłam jeszcze 15 minut. Podałam z pieczarkami usmażonymi z cebulą z dużą ilością pieprzu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 05 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Wygląda apetycznie.Bardzo lubię pstrąga i przyrządzam podobnie jak Ty,jest super:)3 Kto głosował? | Odpowiedz