Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany pstrąg jest wyjątkowo aromatyczny i delikatny
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Fileta pstrąga oprószyłam solą, pieprzem, suszoną natką pietruszki (niestety, tylko taką miałam) i natarłam jednym małym wyciśniętym ząbkiem czosnku. Pstrąga koniecznie trzeba piec ze skórą, ponieważ jego mięsko jest tak delikatne, że mogłoby się rozpaść podczas pieczenia lub później jedzenia. Zawinęłam rybę w folię aluminiową. W międzyczasie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni od 30 minut piekły się już ziemniaki pokrojone w kształt frytek. Dołożyłam aluminiowe zawiniątka i piekłam jeszcze 15 minut. Podałam z pieczarkami usmażonymi z cebulą z dużą ilością pieprzu.