Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie mięsa z owocami, pyszny, soczysty schab
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozmarynem, wstawić do lodówki na ok. 2 godz. Obsmażyć ze wszystkich stron na silnie rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni (pod przykryciem). Ananasy odsączyć na sitku i jeśli są w plastrach, pokroic na kawałki, zmiksować z z żółtkiem jaja na puree. Dodać kurkumę, imbir, pieprz cayenne, trochę soli i pieprzu oraz bułkę (w takiej ilości aby masa była dość gęsta). Białko ubić na pianę i wmieszać z ananasową masą. Podpieczone mięso posmarować masą i piec jeszcze ok. 30 minut. Pieczeń wyjąć, pokroić w plastry. Na świąteczny obiad podałam ją z młodymi ziemniakami, gotowaną marchewką i dynią słodko-kwaśną. Smacznego :-) P.s. pomysł podpatrzony u Mirabelki