Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie mięsa z owocami, pyszny, soczysty schab
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4191
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11487
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6575
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5507
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13612
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4191
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11487
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6575
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5507
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13612
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozmarynem, wstawić do lodówki na ok. 2 godz. Obsmażyć ze wszystkich stron na silnie rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni (pod przykryciem). Ananasy odsączyć na sitku i jeśli są w plastrach, pokroic na kawałki, zmiksować z z żółtkiem jaja na puree. Dodać kurkumę, imbir, pieprz cayenne, trochę soli i pieprzu oraz bułkę (w takiej ilości aby masa była dość gęsta). Białko ubić na pianę i wmieszać z ananasową masą. Podpieczone mięso posmarować masą i piec jeszcze ok. 30 minut. Pieczeń wyjąć, pokroić w plastry. Na świąteczny obiad podałam ją z młodymi ziemniakami, gotowaną marchewką i dynią słodko-kwaśną. Smacznego :-) P.s. pomysł podpatrzony u Mirabelki