Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 37
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 155
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 152
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 37
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 155
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 152
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Wbić w środek mięsa długi nóż i tym samym zrobić kieszonkę.
Do kieszonki powciskać suszone śliwki. Tyle ile się da, ile się zmieści.
Wymieszać majonez z ketchupem, musztardą, powidłami z dodatkiem soli i chili.
Dokładnie posmarować mięso miksturą. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na ok 30 min.
Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 60 min.
Naczynie musi być przykryte.
Pod koniec pieczenia można zdjąć przykrywę, żeby mięso ładnie się przypiekło.
Mięso można zajadać ciepłe. Podane np. do obiadu lub wystudzone. Pokrojone wtedy na cieńsze plasterki.
Smacznego.