Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 783
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17628
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 783
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17628
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Wbić w środek mięsa długi nóż i tym samym zrobić kieszonkę.
Do kieszonki powciskać suszone śliwki. Tyle ile się da, ile się zmieści.
Wymieszać majonez z ketchupem, musztardą, powidłami z dodatkiem soli i chili.
Dokładnie posmarować mięso miksturą. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na ok 30 min.
Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 60 min.
Naczynie musi być przykryte.
Pod koniec pieczenia można zdjąć przykrywę, żeby mięso ładnie się przypiekło.
Mięso można zajadać ciepłe. Podane np. do obiadu lub wystudzone. Pokrojone wtedy na cieńsze plasterki.
Smacznego.