Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2512
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3434
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2210
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2512
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3434
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2210
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Wbić w środek mięsa długi nóż i tym samym zrobić kieszonkę.
Do kieszonki powciskać suszone śliwki. Tyle ile się da, ile się zmieści.
Wymieszać majonez z ketchupem, musztardą, powidłami z dodatkiem soli i chili.
Dokładnie posmarować mięso miksturą. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na ok 30 min.
Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 60 min.
Naczynie musi być przykryte.
Pod koniec pieczenia można zdjąć przykrywę, żeby mięso ładnie się przypiekło.
Mięso można zajadać ciepłe. Podane np. do obiadu lub wystudzone. Pokrojone wtedy na cieńsze plasterki.
Smacznego.