Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełne aromatu sycące danie doskonale rozgrzewa w chłodne dni.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
W rondlu rozgrzewamy oliwę.Cebule siekamy w kostkę.Wszcamy ja na oliwe i smażymy aż ładnie sie zeszkli.Zmniejszamy ogień i dodajemy przeciśnięty przez praske czosnek.
Dodajemy przyprawy.Slodka i ostra paprykę oraz kmin.
Paprykę myjemy odcinamy zielone strąki i kroimy razem z nasionami.Pomidory obieramy i kroimy na kawałki.Dorzucamy do rondla mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Na osobnej patelni rozgrzewamy oliwe i wrzucamy mieso.Pilnujemy zeby przysmazylo siena złoto a nie udusilo.Jesli puszcza wodę odlewamy ja i smażymy aż uzyskamy ładny złoty kolor.
Tak przygotowane mieso dodajemy do rondla z warzywami.Dorzucamy dwa rosołki wołowe, podlewamy gorąca woda i mieszamy.Dodajemy majeranek i dolewamy pomidory z puszki.Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy pod przykryciem ok 30min.
Fasolkę wylewamy na sitko i płuczemy.Dorzucamy ja do rondla i juz nie zamykając gotujemy na wolnym ogniu ok15min.
Na koniec wszystko jeszcze raz próbujemy i doprawiamy według własnego smaku i poziomu ostrości.Zawsze można dodać mniej lub więcej chilli.Podajemy z długoziarnistym ryżem, kwaśna śmietana i nachosami :) SMACZNEGO :)