Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Cebulę i kurczaka (pokrojone w kostkę i osolone) obsmażyć na maśle, dodać zmiksowane pomidory (bez skórki) , doprawić i gotować aż sos pomidorowy zgęstnieje (ok 10 min). Wyłączyć ogień i dodać fasolę i ostudzić farsz.
Kawałki ciasta rozwałkować na kształt okręgów o promieniu ok.10 cm i grubości ok.2 mm. nadziać farszem ( ewentualnie wzbogaconym serem zółtym) i zlepić jak pierogi - powinny wyjść 4 szt.
Posmarować jajem i piec w temp.180 st. około 20 min.
Danie jest bardzo efektowne - smacznego.