Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Cebulę i kurczaka (pokrojone w kostkę i osolone) obsmażyć na maśle, dodać zmiksowane pomidory (bez skórki) , doprawić i gotować aż sos pomidorowy zgęstnieje (ok 10 min). Wyłączyć ogień i dodać fasolę i ostudzić farsz.
Kawałki ciasta rozwałkować na kształt okręgów o promieniu ok.10 cm i grubości ok.2 mm. nadziać farszem ( ewentualnie wzbogaconym serem zółtym) i zlepić jak pierogi - powinny wyjść 4 szt.
Posmarować jajem i piec w temp.180 st. około 20 min.
Danie jest bardzo efektowne - smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

annawk 28 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
farsz z akapusty z grzybami będzie z pewnością ok0 Kto głosował? | Odpowiedz

agatasur 27 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Aniu czy można do tego ciasta użyć farszu z kapusty z grzybami?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 07 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Efektowne i wygląda na sycące :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

margo21 05 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda apetycznie!0 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 04 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda wyśmienicie i pewnie tak smakuje :) daję 50 Kto głosował? | Odpowiedz