Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1219
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11180
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4033
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1394
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1219
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11180
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4033
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1394
Składniki
Cebulę i kurczaka (pokrojone w kostkę i osolone) obsmażyć na maśle, dodać zmiksowane pomidory (bez skórki) , doprawić i gotować aż sos pomidorowy zgęstnieje (ok 10 min). Wyłączyć ogień i dodać fasolę i ostudzić farsz.
Kawałki ciasta rozwałkować na kształt okręgów o promieniu ok.10 cm i grubości ok.2 mm. nadziać farszem ( ewentualnie wzbogaconym serem zółtym) i zlepić jak pierogi - powinny wyjść 4 szt.
Posmarować jajem i piec w temp.180 st. około 20 min.
Danie jest bardzo efektowne - smacznego.