Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne pierogi. Dość pikantne. Farsz to mięso wołowe - pręga z niedzielnego rosołu i czerwona fasola. Podane ze smażoną cebulką.
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6403
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 166
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6403
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 166
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Składniki
Fasole czerwoną przepłukać na sicie. Gotowane mięso z rosołu i fasolę przepuścić przez maszynkę. Dodać przyprawy i wyrobić masę. Jeśli jest zbyt sucha dodać bulionu lub przegotowanej wody. Mąkę pszenną przesiać do miseczki i dodać mąkę ziemniaczaną, olej, mleko, wodę i zagnieść ciasto. Zagniecione zostawić pod ściereczką na 15 min. Podzielić na części. Z każdej części wałkować placki. Wykrawać kółka. Nakładać farsz i zalepiać. Gotowe pierogi gotować partiami w osolonej wodzie z olejem rzepakowym. Pierogi podawać gorące, prosto z wody, okraszone zeszkloną cebulką na domowym smalcu. Najlepiej podać z ulubioną surówką. Smacznego.