Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto na pierogi uformowane na wzór włoskiego ravioli. Nadziewane masą na bazie soczewicy.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1244
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2253
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4341
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1244
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2253
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4341
Składniki
Soczewicę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Drobno posiekaną cebulkę należy zeszklić na odrobinie oleju. Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach tarki i dodać do cebulki. Podsmażyć do miękkości.
Soczewicę i warzywa połączyć ze sobą. Zblendować lub zmielić z solą i pieprzem. Powstała masa posłuży do nadziania ciasta.
Mąkę mieszamy z wodą, olejem i szczyptą soli. Zagniatamy na ciasto, które cienko wałkujemy i dzielimy na kwadraty. Na część wykładamy farsz i przykrywamy drugą częścią ciasta.
Brzegi dociskamy widelcem, aby ciasto się skleiło. Gotujemy w osolonej wodzie z obrobioną oleju. Pierożki należy wyłowić po około 2 minutach od wypłynięcia.