Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej mamy na smaczne pierogi na obiad.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 400
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4477
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 306
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 429
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 400
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4477
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 306
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 429
Składniki
Wykonanie farszu: Grzyby opłukać, namoczyć, następnie ugotować i zmielić z cebulą i selerem. Dodać bułkę tartą, przyprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny i olejem, po czym dokładnie wymieszać. Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z solą i stale mieszając dodawać powoli wodę aż do zgęstnienia ciasta. Dokładnie wyrobić ręką, ciasto przelożyć na stolnicę wysypaną mąką, cienko rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Na każdy krążek nałożyć po łyżeczce farszu, zlepiać pierożki i układać partiami w garnku na parze wypełnionym ¾ objętości gotującej się wody. Przykryć szczelnie pokrywką i gotować około 15 minut.