Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej mamy na smaczne pierogi na obiad.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 115
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 830
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 502
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 488
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 115
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 830
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 502
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 488
Składniki
Wykonanie farszu: Grzyby opłukać, namoczyć, następnie ugotować i zmielić z cebulą i selerem. Dodać bułkę tartą, przyprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny i olejem, po czym dokładnie wymieszać. Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z solą i stale mieszając dodawać powoli wodę aż do zgęstnienia ciasta. Dokładnie wyrobić ręką, ciasto przelożyć na stolnicę wysypaną mąką, cienko rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Na każdy krążek nałożyć po łyżeczce farszu, zlepiać pierożki i układać partiami w garnku na parze wypełnionym ¾ objętości gotującej się wody. Przykryć szczelnie pokrywką i gotować około 15 minut.