Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalne połączenie gyrosa z ciastem francuskim. Pyszne i chrupiące pierogi, które będą idealne zarówno na kolację w gronie domowników, jak i na bardziej wystawne spotkanie z przyjaciółmi.
To danie jest równie smaczne jak proste. Filet, pieczarki i dużo cebuli. Wszy...
Odsłon: 2871
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 494
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 300
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 270
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 186
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 87
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 494
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 300
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 270
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 186
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 87
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę i przełóż do zamykanego pojemnika. Do mięsa dodaj przyprawę do gyrosa, olej rzepakowy, zamknij pojemnik i energicznie wstrząśnij, by połączyły się wszystkie składniki. Tak przygotowane mięso odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Paprykę umyj, wyciągnij gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Ogórki kiszone pokrój w kostkę i przełóż na sitko do odcieknięcia. Odcedź też kukurydzę konserwową.
Zamarynowanego kurczaka wyłóż na rozgrzaną patelnię i podsmaż. Gdy się nieco zarumieni, dodaj pokrojoną cebulę i paprykę. Całość podsmażaj do czasu, aż warzywa staną się miękkie, wówczas zdejmij je z patelni i odstaw do przestudzenia.
Gdy warzywa z mięsem będą już chłodne, umieść je w jednej misce z pokrojonymi ogórkami kiszonymi i kukurydzą konserwową. Całość wymieszaj.
Gotowe ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na środku każdego umieszczaj farsz i zawijaj na kształt pierogów.
Pierogi gyros z ciasta francuskiego piecz zgodnie z zaleceniami producenta, które zostały umieszczone na opakowaniu. Warto wiedzieć, że danie to smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Karminadle z płatkami owsianymi i jabłkiem
Dania główne
Kotlety z kiełbasy
Dania główne
Boeuf bourguignon
Dania główne
Kurczak zapiekany w zielonym sosie.
Karminadle z płatkami owsianymi i jabłkiem
Coś dla miłośników śląskich karminadli a polskich kotletów mielonych .
Odsłon: 282
Kotlety z kiełbasy
Danie z PRL - u , smaczne i szybkie. Takie kotlety możemy przygotować z szero...
Odsłon: 171