Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi w sosie grzybowym z mięsem w kształcie róż.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12754
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4135
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42999
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 379
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12754
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4135
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42999
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 379
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Składniki
Na stolnicy mieszamy mąkę, sól, masło w temperaturze pokojowej i mus dyniowy. Dolewamy stopniowo gorącą wodę. Zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto kształtujemy w kulę. Odstawiamy pod przykryciem na minimum 30 minut. W czasie, gdy ciasto odpoczywa przygotowujemy sos grzybowy. Kanie i cebule drobno siekamy. Dusimy na maśle. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz mięsny: zmielone mięso mieszamy z posiekaną cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem worcestershire.
Ciasto dzielimy na kawałki. Wałkujemy na cienkie placki. Za pomocą obręczy wycinamy kółka o średnicy 8 cm.
Układamy 4 kółka na zakładkę. Przez środek układamy farsz.
Kółka składamy na pół. Lekko dociskamy.
Zwijamy tworząc różę.
W naczyniu do zapiekania wykładamy sos grzybowy. W sosie robimy otwory na róże. Róże układamy w przygotowane dołki w sosie grzybowym.
Gdy mamy już ułożone wszystkie pierogowe róże. Wlewamy 200 ml gorącej wody. Naczynie przykrywamy. Zapiekamy w piecu nagrzanym do 180°C przez 30-45 minut.
Pierogi podajemy posypane natką pietruszki.
Kanie można zastąpić pieczarkami.