Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne pierogi leniwe Babci Stefci.
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 44
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 180
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 105
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 44
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 180
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 105
Składniki
Wykonanie: Wodę połączyć z mlekiem i podgrzać do 70 stopni, wrzucić płatki, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia i napęcznienia. Wymieszać z żółtkami, serem twarogowym a następnie na płatki wyłożyć pianę ubitą z białek, posypać mąką i bardzo dokładnie wymieszać. Z ciasta na stolnicy formować podłużne wałeczki, pociąć ukośnie, Wkładać do wrzącej posolonej wody i ugotować. Ugotowane pierogi polać masłem z zrumienioną bułką tartą lub posypać cukrem.