Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne pierogi leniwe Babci Stefci.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Składniki
Wykonanie: Wodę połączyć z mlekiem i podgrzać do 70 stopni, wrzucić płatki, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia i napęcznienia. Wymieszać z żółtkami, serem twarogowym a następnie na płatki wyłożyć pianę ubitą z białek, posypać mąką i bardzo dokładnie wymieszać. Z ciasta na stolnicy formować podłużne wałeczki, pociąć ukośnie, Wkładać do wrzącej posolonej wody i ugotować. Ugotowane pierogi polać masłem z zrumienioną bułką tartą lub posypać cukrem.