Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne pierogi leniwe Babci Stefci.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4430
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 741
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4430
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 741
Składniki
Wykonanie: Wodę połączyć z mlekiem i podgrzać do 70 stopni, wrzucić płatki, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia i napęcznienia. Wymieszać z żółtkami, serem twarogowym a następnie na płatki wyłożyć pianę ubitą z białek, posypać mąką i bardzo dokładnie wymieszać. Z ciasta na stolnicy formować podłużne wałeczki, pociąć ukośnie, Wkładać do wrzącej posolonej wody i ugotować. Ugotowane pierogi polać masłem z zrumienioną bułką tartą lub posypać cukrem.