Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne pierogi leniwe Babci Stefci.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1355
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 289
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1355
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 289
Składniki
Wykonanie: Wodę połączyć z mlekiem i podgrzać do 70 stopni, wrzucić płatki, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia i napęcznienia. Wymieszać z żółtkami, serem twarogowym a następnie na płatki wyłożyć pianę ubitą z białek, posypać mąką i bardzo dokładnie wymieszać. Z ciasta na stolnicy formować podłużne wałeczki, pociąć ukośnie, Wkładać do wrzącej posolonej wody i ugotować. Ugotowane pierogi polać masłem z zrumienioną bułką tartą lub posypać cukrem.