Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi makowe

Pierogi makowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18910

Dodano:

Odsłon: 472

Delikatne, smaczne pierożki dla naszych pociech.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierogi makowe

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Mąkę najlepiej przesiać z solą do miski. Aby ciasto było jednolite i elastyczne należy wlać 1/3 szklanki ciepłej wody, dodać jajo i olej, a następnie zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać (szklanką) kółka.

    Na wycięte formy nałożyć farsz- mak z bakaliami i zlepiać pierogi.
    Pierogi gotować do czasu wypłynięcia na powierzchnię.
    Gotowe pierogi polewać miodem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń