Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne pierożki dla naszych pociech.
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16917
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 513
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16917
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 513
Składniki
Wykonanie: Mąkę najlepiej przesiać z solą do miski. Aby ciasto było jednolite i elastyczne należy wlać 1/3 szklanki ciepłej wody, dodać jajo i olej, a następnie zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać (szklanką) kółka. Na wycięte formy nałożyć farsz- mak z bakaliami i zlepiać pierogi. Pierogi gotować do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Gotowe pierogi polewać miodem.