Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi pasterskie ucieszą każdego łasucha, który jest fanem pysznego, mięsnego farszu w elastycznym miękkim cieście. W tym przypadku zaskoczeniem jest sposób wykonania pierogów, ponieważ smaży się je w głębokim tłuszczu, a nie gotuje. Wypróbuj koniecznie!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19909
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 497
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 539
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6954
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243690
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19909
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 497
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 539
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6954
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243690
Składniki
Zacznij pracę od przygotowania farszu. Obierz i drobno posiekaj cebulę i podsmaż ją na oleju na złoto. Do miski włóż mielone mięso, dodaj podsmażoną cebulkę, przyprawy, po czym dopraw solą i pieprzem i wyrób farsz ręką. Przykryj miskę folią i wstaw do lodówki.
W tym czasie przygotuj ciasto. W misce, w której będziesz wyrabiać ciasto wbij jajko, dodaj cukier i sól, po czym wymieszaj. Dolej wodę gazowaną, ponownie wymieszaj i wlej olej. Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj. Zagnieć ciasto rękami. Powinno być miękkie, elastyczne i nie kleić się do dłoni.
Na stolnicy lub blacie rozwałkuj część ciasta, wykrawaj nożem kwadraty lub kółka od szklanki. Do środka pierogów wkładaj porcję farszu i dokładnie sklejaj pierogi. W głębokiej patelni lub szerokim garnku rozgrzej olej i smaż pierogi z obydwu stron, aby stały się rumiane. Możesz odsączyć na ręczniku papierowym i od razu podawaj, gdy są jeszcze gorące. Do pasterskich pierogów świetnie będzie pasowała kwaśną śmietana lub pieczarkowy sos.