Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczesz,pieczesz i znikają...
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
do miseczki z ciepłym mlekiem dodajemy cukier, łyżkę mąki oraz rozkruszone drożdże. Całość mieszamy łyżeczką, odstawiamy na 5 minut do podrośnięcia rozczynu.dodajemy mąkę,sól,oliwę,wodę. wyrabiamy gładkie ciasto, odstawiamy na minimum 30 minut do wyrośnięcia.
w tym czasie przygotowujemy farsz.drobno posiekaną cebulę oraz wyciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na patelni. dodajemy mięso mielone,drobno posiekaną paprykę i przyprawiamy.podsmażamy jeszcze około 5 minut.
ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka za pomocą szklanki. lepimy ciasto wkładając na środek farsz i zlepiamy jak pierogi. Pierogi układamy na wyłożonej papierem do pieczenia foremce,wkładamy do piekarnika na 20 minut w temp. 200 stopni.
wykładamy na talerz.z ugotowanej kukurydzy delikatnie ścinamy pasek dla ozdoby.