Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczesz,pieczesz i znikają...
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 347
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 77
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2643
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 705
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 347
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 77
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2643
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 705
Składniki
do miseczki z ciepłym mlekiem dodajemy cukier, łyżkę mąki oraz rozkruszone drożdże. Całość mieszamy łyżeczką, odstawiamy na 5 minut do podrośnięcia rozczynu.dodajemy mąkę,sól,oliwę,wodę. wyrabiamy gładkie ciasto, odstawiamy na minimum 30 minut do wyrośnięcia.
w tym czasie przygotowujemy farsz.drobno posiekaną cebulę oraz wyciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na patelni. dodajemy mięso mielone,drobno posiekaną paprykę i przyprawiamy.podsmażamy jeszcze około 5 minut.
ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka za pomocą szklanki. lepimy ciasto wkładając na środek farsz i zlepiamy jak pierogi. Pierogi układamy na wyłożonej papierem do pieczenia foremce,wkładamy do piekarnika na 20 minut w temp. 200 stopni.
wykładamy na talerz.z ugotowanej kukurydzy delikatnie ścinamy pasek dla ozdoby.