Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i posypane koperkiem.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10411
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3409
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 972
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7887
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 195
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10411
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3409
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 972
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7887
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 195
Składniki
Farsz: Mięsa mielimy razem z cebulą przez standardowe sitko 3 mm., następnie dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy farsz.
Ciasto: Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka i około 1/2 szklanki wody ciepłej. Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki nadzienia i formujemy i zalewając brzegi formujemy maleńkie pierożki. Ja mięska przykrywałem ciastem i zlepiałem ruską maszynką.
Gotujemy je przez 10 minut wrzucając do wrzącej i osolonej wody.
Podajemy ze śmietana i posiekanym koperkiem. Smacznego!!!